torsdag 18 oktober 2012

ömma fingrar och rutig ruta

mormorsruta

Äntligen har jag börjat virka igen! Jag har legat sjuk några dagar, och när jag tröttnade på såporna på tv letade jag fram mina garner och virknålar. Förra vintern bestämde jag mig för att lära mig att virka och var ganska ivrig i början, men efter ett tag kom annat mellan (som vanligt...) och jag plockade undan garnerna. Nu är det dags igen, och jag har virkat så mycket att jag fått ont i händer och fingrar! Jag är ju fortfarande nybörjare och har försökt lära mig genom att följa beskrivningar i olika böcker. Denna gång hittade jag instruktionsvideos på DROPS design, de är verkligen kanon bra!
 
Just nu virkar jag en stor mormorsruta som så småning om ska bli ett kuddfodral. Är du nybörjare som jag hittar du en instruktionsvideo här.
 
Ha det bra!
Ullis

7 kommentarer:

 1. Jag har också en icke-klart-virkad-kuddfoderal som väntar på att bli färdigställt. Ska ta det fram ikväll.

  SvaraRadera
 2. Superfin! Kommer bli en riktigt härlig julkudde :)
  Kram lillasyster

  SvaraRadera
 3. Jag har också fastnat i virkningen. Lite virkmanisk tom. Kan inte - vill inte - sluta. det är så roligt och jag tänker så bra, eller ibland inte alls, när jag virkar. Jag har också legat sjuk några dagar och har då ägnat mig åt virkning och att lyssna på sommarpratare. Perfekt medicin.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Oj, men vad duktig du är.
  Jag skulle lära mig virka igår tänkte jag. Sagt och gjort letade jag reda på garn och min nål...men jag har bara lyckats göra en enda lång tunn rad med maskor. Får nog gå in på den där sidan och se hur jag kommer vidare.
  Hoppas ni får en mysig fredag och en trevlig helg, Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Virkning är perfekt tidsfördriv. Inget klirr och vift som kan störa griniga personer i närheten (läs: på tåget)och kul grejor blir det.Själv virkar jag skålar och burkar just nu :)

  SvaraRadera
 6. Det kommer bli ett fint kuddfodral minsann!
  Har också rutor på gång men fastnade i ihopsättandet, får ta tag i det igen!

  Hoppas du snart är bra igen, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Jag vill lära mig virka men tar aldrig tag i det hela. Kanske i vinter när jag är färdig med all målning inomhus...om det någonsin inträffar... :)

  Trevlig helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera