torsdag 28 april 2011

knapriga citronskorpor



Jag har ett tag varit sugen på att göra skorpor med citronsmak, och igår blev det tillfälle för det. Citronen fick sällskap av vanilj och pinjenötter, och skorporna blev jätte goda, tycker jag! Använd gärna ekologiska ingredienser om du vill baka dem.

Ha en skön fredag!
Ullis

Recept på Ullis citronskorpor:
Vispa samman 75 g smör, 1 msk vaniljsocker, 1 dl råsocker, 1 nypa salt och skal av ½-1 citron. Tillsätt lite citronsaft (ca 2 tsk), 1 ägg, 1 dl hela pinjefrön (eller grovhackad mandel) och 1 tsk bakpulver. Rör tillsist ner 3,5 dl vetemjöl till en lös men smidig deg. Forma degen till en rulle och lägg på bakpappersklädd plåt. Strö lite råsocker på toppen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut längden och dela i 20 skorpor. Låt skorporna torka ca 15 minuter på 125 grader, och stäng därefter av ugnen och låt skorporna torka helt på eftervärmen, med luckan helt öppen (ca 20 minuter).

11 kommentarer:

  1. Tack för receptet!

    Låter väldigt gott!

    Önskar dig en solig och glad fredag!

    SvaraRadera
  2. Vilka mumsiga skorpor! Vad kul att du tittade in hos mig:) Vilken mysig blogg du har:)

    ha en solig och fin fredag!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Det låter supergott! Tror jag ska testa dem i helgen :) Jag vet ju av erfarenhet att dina skorpor alltid är fantastiskt goda. Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Det låter supergott! Jag ska se när jag testar de, just nu är jag faktiskt fortfarande mätt av sött. Det blev för många påskgodisar!
    Ha en fin fredag/helg!
    Kram Ute

    SvaraRadera
  5. Både ser gott ut och låter gott! Tror jag skickar receptet till svärmor, hon är världsmästare på skorpor, hihi!
    Angående mirabellen behöver du inte känna dig okunnig, - jag hade inte heller en aning om vad det var innan vi flyttade hit! Frukterna är märkliga, som små körsbärsstora plommon. Antar att det är någon plommonsläkting, men riktigt säker är jag faktiskt inte. Vackert är det när det blommar iallafall!
    Önskar dig en riktigt fin Valborgshelg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  6. Vilka härliga bilder! Och skorporna låter supersmarriga! :-)

    SvaraRadera
  7. Mmm låter jättegott..:)

    Önskar dig en trevlig Valborg
    Kraam Susanne

    SvaraRadera
  8. Vilka bilder! Åååååå, nu blev jag tokinspirerad! Hade tänkt gå ut och pyssla i trädgården idag men nu blev det svårt! ;0)

    Kram/ anna

    SvaraRadera
  9. Mums det låter smarrigt!

    Men vilket snyggt staket! Jag har liknande planer, men av någon anledning så blir de aldrig verklighet... hmmm... Jag MÅSTE ta mig tid snart, det är bara det att det står så mycket på listan... :-). Mycket härligt trädgårdsarbete!

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  10. Hej mina fina töser. Äntligen inne på din blogg igen och njuter av allt vackert och kreativt och njutningsfullt, så fullt av självaste livet. Tack för finaste fikan idag och lycka till med syrenhäcken. Godnattkram mamma

    SvaraRadera